Met slechts weinig inspanning kun je jarenlang genieten van een mooie hoesje. Het zijn vaak prachtige handgemaakte modeartikelen die je goed moet behandelen om er levenslang van te kunnen genieten. De verkoper van de kwaliteitsboetiek weet vaak het beste hoe dat moet, maar over het algemeen gelden de volgende stelregels.

  • Bewaar je leren hoesje en accessoires altijd op een koele en droge plaats.
  • Verpak het kostbare leer nooit in plastic tassen of andere luchtdichte verpakkingen. Leer moet kunnen ademen.
  • Stop je leren hoesje met oude papier voordat je 'm opbergt. 
  • Mocht er overhoeds een vlek in je leren accessoires komen, los je dit als volgt op:

Watervlek? Ga er met een vochtige spons overheen en laat de vlek drogen. Zoutvlek? Maak een mengsel van 2 delen azijn en 1 deel water. Dep de vlek met een spons die je in het mengsel heb gedoopt. Inktvlek? Doe wat aceton op een doekje en wrijf zachtjes over de vlek. Hardnekkige vlekken kun je eerst tien minuten laten inwerken. Donkere rand? Maak een papje van citroensap en wijnsteenzuur. Wrijf de vlek ermee in en neem het papje vervolgens af met een vochtige, schone doek. Schimmel? Breng wat vaseline aan op de schimmelsporen en laat het een vijftal uur intrekken, waarna je de vaseline uitwrijft.

WAARSCHUWING:
Probeer een schoonmaak- of oplosmiddel eerst voorzichtig uit op een onopvallende plek van het materiaal. Als je dan nog twijfels hebt, raadpleeg dan een deskundige.